Utrecht Merk

Het verhaal van Utrecht

Utrecht is een stad van Kennis en Cultuur, Utrecht is al eeuwen een ontmoetingsplaats, Utrecht is groen, gezond en slim, Utrecht is muziek, enz. Al deze kwaliteiten maken de identiteit van Utrecht. Ze leveren echter nog weinig emotionele binding op bij Utrechters en bezoekers. Daarom zijn wij via gesprekken en enquêtes op zoek gegaan naar het gevoel dat Utrecht oproept. Dit heeft een eerste fundament opgeleverd van het verhaal van Utrecht. Dit is een fundament waar we allen op kunnen voortbouwen. Het is ook een meetlat waar we aan kunnen toetsen of onze acties aansluiten bij het groter kader.

Geef je over aan Utrecht

Het kloppend hart van Nederland. Slim, hecht en creatief. Grootstedelijk en gezellig tegelijk. De stad die je verrast en omarmt. Dat is Utrecht. Onze eeuwenoude stad blijft opvallend fris van geest. Van oudsher werken we hier aan een gezonde, groene toekomst. We geven ruimte aan het experiment.

Wij zijn wijs, maar niet grijs. Talent, nieuwe ideeën en creatie komen hier samen.

We vormen een creatieve smeltkroes in het centrum van het land. Wie hier zoekt, wordt altijd beloond. Met verborgen schatten als bijzonder erfgoed, verhalen en festivals. Ondernemerschap zit ons in het bloed. Wij zijn groot in kleine zaken. We excelleren in niches. Onze universiteitsstad herbergt vele slimme geesten die werken aan oplossingen die het leven hier en elders in de wereld beter maken.

Utrecht is een stad met vele gezichten. Ze verovert je met haar middeleeuwse charme, haar intellect en frisse, creatieve geest. Laat je verrassen, geef je over aan Utrecht.